Syyslukukausi aloitetiin Oppimisen taika-hankkeen puolesta Liven sirkushenkisillä pihafestareilla, jotka järjestettiin elokuussa Liven uuden Leppävaaran koulurakennuksen pihalla. Saimme nauttia vielä kesäisen lämpimästä säästä kun vietimme mukavaa iltapäivää jättisaippuakuplia tehden, sirkusvälineitä kokeillen sekä katuliiduilla taiteillen.
Festarit järjestettiin tarkoituksella pienimuotoisesti ulkotiloissa, jotta pystyimme paremmin huomioimaan koronavirustilanteesta aiheutuvia erityisjärjestelyjä. Välineitä desinfioitiin jokaisen käytön jälkeen ja turvaväleihin kiinnitettiin huomiota. Festareille osallistuneet valmentavan koulutuksen ryhmät olivat varanneet etukäteen saapumisajan, jotta pystyimme porrastamaan osallistujamäärää.
Tunnelma oli iloinen ja oli mukava päästä usean kuukauden etätöiden jälkeen tapaamaan opiskelijoita ja henkilöstöä kasvotusten. Etätyöt kuitenkin jatkuvat pääsääntöisesti edelleen Livessäkin kaikilla niillä henkilöstön jäsenillä, joilla se on mahdollista.
Oppimisen taika-hankkeessa pohditaan nyt syksyn toteutuksia sekä tarvittaessa erityisjärjestelyjä niihin liittyen. Toivomme pääsevämme toteuttamaan muun muassa henkilöstölle suunniteltuja koulutuksia sekä järjestämään "sirkusmentorointia" niille henkilöstön jäsenille, jotka ovat jo aiemmin perehtyneet sosiaalisen sirkuksen menetelmään. Lisäksi Livessä on käynnistymässä työryhmä, jonka avulla halutaan juurruttaa sirkuksen ja muiden luovien pedagogisten menetelmien käyttöä. Työryhmä myös suunnittelee tulevien vuosittaisten sirkusfestareiden toteutuksesta ja suunnittelusta Livessä. Kesällä saimme myös tiedon, että Liven hakema Erasmus+ hanke Juggle - Creative ways to develop key competences of lifelong learning sai myönteisen päätöksen. Tämä loppuvuodesta 2020 alkava kansainvälinen hanke rakentaa Oppimisen taika-hankkeessa saavutetun kokemuksen ja osaamisen pohjalle ja jatkaa sosiaalisen sirkuksen menetelmän käytön juurruttamista Ammattiopisto Livessä. Juggle-hankkeessa ovat Invalidisäätiön/Ammattiopisto Liven lisäksi kumppaneina Sirkus Magenta (Suomi), Institute of Technology Tralee, UNESCO-chair (Irlanti), Friesland College (Alankomaat), Haapsalu Kutsehariduskeskus (Viro) sekä Mode Foundation (Puola). Hankkeessa on tavoitteena jakaa ja levittää hyviä käytäntöjä luovien pedagogisten menetelmien käytöstä. Hankkeeseen osallistuvilla organisaatioilla on kokemusta sosiaalisen sirkuksen, seikkailukasvatuksen, tanssin, teatterin, virtuaalisten ympäristöjen sekä pelillistämisen menetelmistä ja pedagogiasta.
Mukavaa syksyn alkua kaikille lukijoillemme!
 |
Pihafestareiden katuliiduilla toteutettu vieraskirja
|
Kommentit
Lähetä kommentti